PRESA
Apartamente noi la mansarda - cele mai ieftine apartamente noi de pe piata

Nenumaratele blocuri noi sau ansambluri rezidentiale de apartamente care au fost construite in ultimii ani au urmatoarea problema: cu cat amplasmentul imobilului este mai bun, cu atat si pretul apartamentelor este mai mare. Este logic, pretul terenului reprezinta o cota semnificativa din pretul apartamentelor, mai ales in cazul imobilelor cu putine apartamenente. De aceea, apartamentele ieftine se gasesc ori la marginea orasului, sau in zone rau cotate, sau in localitatile limitrofe, sau/si in imobile cu 8-10 etaje, uneori chiar mai inalte.

O solutie pentru aceast neajuns este construirea de locuinte noi pe blocurile deja existente, numita mansardare, solutie care se practica de multa vreme in Europa. O solutie aparent simpla, dar care in realitate necesita o deosebita atentie pentru finalizarea ei, asa cum am aflat in discutie cu reprezentantii firmei RC EUROCONSTRUCT MANSARDE.

In primul rand ce este o mansarda de bloc? Este vorba de o constructie care se realizeaza pe terasa unui bloc si care este compartimentata in apartamente. Mansardele construite de RC RC EUROCONSTRUCT MANSARDE au 2 nivele, apartamentele rezultate fiind duplexuri (cu scara interioara), aceasta configuratie mai speciala oferind avantajul separarii zonei de zi de cele de noapte. Mai mult, ele sunt si prevazute cu balcoane.

Alegerea imobilului pe care se va realiza masarda este cruciala pentru succesul unui asemenea proiect. Imobilelele selectate fac obiectul unor expertize draconice, iar procesul de autorizare este deosebit de minutios. RC EUROCONSTRUCT MANSARDE lucreaza cu imobile cu regim maxim de inaltime de P+4, iar inainte de inceperea lucrarilor, imobilul trece printr-un proces de renovare radical: se monteaza termoizolatie pe toata suprafata acestuia (polistiren expandat de 10 cm), se pun geamuri termopan la toate apartamentele blocului si la toate spatiile comune, usi noi la intrarea in bloc, se zugravesc spatiile comune. Astfel apartamentele noi de la mansarda vor face parte dintr-un bloc care arata ca nou.

Din punct de vedere tehnic, primul nivel adaugat peste terasa se face pe structura clasica (grinzi de beton armat+ zidarie de BCA), iar al doilea nivel se face pe structura de lemn. O ultima precizare pentru cei sceptici: activitatea de mansardare a blocurilor este reglementat prin NP64/2002, iar desfasurearea lucrarilor se face sub stricta observare a autoritatilor competente.

Ce rezulta in urma mansardarii? La finalizarea santierului (lucrarile durand cca 3-4 luni) avem o serie de apartamente cu 2 si 3 camere, toate in regim duplex si toate prevazute cu balcoane. Apartamentele se livreaza la cheie, racordate la utilitati si finisatedupa cum urmeaza :

- Gresie, faianta in bai
- Parchet de 8 mm in living si dormitoare
- Bai dotate cu obiecte sanitare
- Geamuri termopan
- Festre de mansarda Velux
- Usa metalica la intrar
- Usi de lemn la interior
- Centrala proprie Vaillant

Mansardele (ca si celelalte apartamente din imobil) au certificat energetic de clasa A, care impreuna cu centrala proprie aduc niste cheltuieli de intretinere minimale, poate cele mai mici din Bucuresti.

The Monny Channel, apartament nou in bloc vechi
07 Aug 2012 - Apartamente pe două etaje la 50.000 euro, pentru clienţi cu bugete mici şi fără prejudecăţi

Atunci când pleacă în căutarea unui apartament, toţi clienţii se uită după cea mai bună ofertă. Indiferent dacă bugetul este mic sau mare, cea mai bună ofertă financiară este întotdeauna şi cea mai atrăgătoare. Atunci când este vorba despre bugete mici însă, lucrurile sunt ceva mai complicate, pentru că mulţi clienţi nu pot suplimenta bugetul nici măcar cu câteva sute de euro. Limitarea este impusă adesea de creditul aprobat, Prima Casă, în multe dintre cazuri. Constructorii s-au pliat pe această realitate şi au început să construiască pentru nevoile clienţilor. Mansardele sunt adesea printre cele mai ieftine soluţii, pentru simplul motiv că preţul terenului nu este inclus în costul final.

Sursa: crihan-construct.roApartamentele în mansardă sunt mai degrabă create pentru tineri. În multe dintre cazuri, ei acceptă cel mai rapid ideea de bloc înălţat. La nivel general însă, piaţa nu este foarte deschisă pentru acest gen de construcţii. Există mai multe temeri legate de stabilitatea noii construcţii în caz de cutremur precum şi referitor la calitatea izolaţiei. Fiind la ultimul etaj şi, de cele mai multe ori, acoperite cu tablă, mansardele pot lăsa impresia că vara se transformă cu uşurinţă în cuptoare. O teorie pertinentă, atât timp cât construcţia nu este făcută cu simţ de răspundere. Dar acest lucru poate fi uşor verificat.

„Este foarte important să ai un proiect bun. Confortul termic nu este specific tuturor mansardelor. Pentru a demonstra calitatea, noi le oferim clienţilor un certificat energetic care atestă cea mai bună clasă energetică, deci le asigurăm cheltuieli mai mici cu întreţinerea. Din acelaşi motiv mergem pe mansarde de tip clopot, adică acelea în care tabla coboară şi pe etajul de jos, deci conferă o protecţie mai mare la vânt, ploaie, zăpadă”, arată Octavian Vintilă, director de marketing şi vânzări Euro Mansarde.

Apartamentele cu trei camere se vând la preţ de două camere, în blocurile mansardate

În general, apartamentele în mansardă sunt cu 10-15% mai ieftine decât cele din blocurile noi. Astfel, un penthouse, adică un apartament desfăşurat pe două etaje, poate ajunge să coste puţin peste 50.000 euro cu toate taxele incluse, pentru trei camere. Unii dezvoltatori chiar plusează la pachetele de beneficii.

„Preţul este mai mic din cauză că dezvoltatorul nu are cheltuieli legate de teren. Orice dezvoltator mai întâi achiziţionează terenul, apoi construieşte clădirea. Aici lucrurile stau altfel, se anvelopează blocul, desigur, sunt ceva cheltuieli, dar sunt mai mici decât cele legate de achiziţia unui teren. Conceptul de duplex atrage în special tinerii. Noi îi vizăm pe cei cuprinşi între 20-35 de ani. Te simţi altfel într-un duplex cu scară interioară, dă impresia de vilă cu etaj. Vindem şi apartamente complet mobilate, aer condiţionat. Există o înţelegere între noi şi furnizorul de mobilă, care oferă discounturi clienţilor noştri. În plus, avem şi un designer care îi ajută să îşi decoreze locuinţa”, arată Octavian Vintilă.

Mansardarea casei presupune aceleaşi acte ca şi o construcţie nouă

Ceva mai complicată este situaţia pentru cei care vor să îşi mansardeze casa. Spre deosebire de mansardele din bloc, pe care le cumperi gata făcute, atunci când vrei să îţi transformi casa îţi revin mai multe îndatoriri. În principiu, trebuie urmaţi aceiaşi paşi ca şi pentru o construcţie nouă. Trebuie obţinut un certificat de urbanism cu toate avizele necesare, este necesară o expertiză tehnică precum şi un aviz din partea Inspectoratului de Stat în Construcţii. În funcţie de aceste elemente, echipa de construcţii va decide împreună cu proprietarul costurile şi modul în care poate evolua lucrarea.

„Nu întotdeauna costurile necesare mansardării sunt reduse, mai ales în cazul construcţiilor vechi, construite în perioada interbelică, după concepţia şi tehnologia de execuţie specifice vremii. Materialele puse în operă cu mai mult de 50 de ani în urmă au început să se degradeze şi să nu mai fie sigure, sub acţiunea factorilor de mediu, a modificărilor structurale ale imobilului, a activităţii seismice specifice ţării noastre şi a altor factori. Execuţia iniţială defectuoasă este un alt element care poate genera probleme”, arată ing. Adrian Crihan, manager Crihan Construct.

În cazul construcţiilor problematice, se recurge mai întâi la consolidare şi repararea defectelor, apoi se trece la mansardare. La fel ca şi la mansardarea blocurilor, etapele tehnice trebuie să fie riguroase pentru a asigura confortul proprietarilor precum şi rezistenţa în timp.

„Structura mansardei se va realiza fie din lemn, fie din metal. În general, beneficiarii preferă o mansardă de lemn, întrucât costurile sunt mai reduse iar sarcinile aduse asupra structurii sunt considerabil mai mici faţă de o mansardă pe structură metalică. Elementele structurale pentru o mansardă de lemn sunt cele obişnuite la astfel de construcţii : popi, pane, capriori, cleşti etc”, arată ing. Adrian Crihan.

În cazul structurii de lemn, materialele trebuie atent procesate pentru a nu ceda

Pregătirea lemnului pentru lucrare este una dintre etapele esenţiale în mansardare şi aici greşesc mulţi dintre cei care se ocupă de asemenea construcţii.

„Lemnul este un material organic ce lucrează în timp. În cazul în care acesta nu este uscat în momentul punerii sale în operă, în timp se va usca, lucru ce duce deformaţii permanente. Riscăm astfel să fie afectată structura de rezistenţă cât şi prinderile între elemente. Acestea sunt şi cauzele pentru care lemnul pocneşte, lucru puţin apreciat de beneficiari”, arată oficialul Crihan Construct.

Dacă în cazul mansardelor din blocuri, vânzarea se face rapid, datorită preţului redus, în cazul caselor, proprietarii apelează la această metodă doar dacă spaţiul pe care îl deţin se dovedeşte a fi insuficient. Eforturile care trebuie depuse sunt de multe ori menite să descurajeze această iniţiativă.

12 Nov 2011 - Marea mansardare a blocurilor comuniste

Blocurile comuniste se inalta in era capitalismului. Mansardea este una dintre cele mai profitabile afaceri din ultima vreme in randul dezvoltatorilor imobiliari. Dar si pentru cumparatori. Locuintele se vand la preturi mai mici cu 10-15% fata de cele din blocurile noi

23 OCT 2011 - Apartamente noi la mansarde, cele mai ieftine apartamente noi de pe piata

Nenumaratele blocuri noi sau ansambluri rezidentiale de apartamente care au fost construite in ultimii ani au urmatoarea problema: cu cat amplasmentul imobilului este mai bun, cu atat si pretul apartamentelor este mai mare. Este logic, pretul terenului reprezinta o cota semnificativa din pretul apartamentelor, mai ales in cazul imobilelor cu putine apartamenente. De aceea, apartamentele ieftine se gasesc ori la marginea orasului, sau in zone rau cotate, sau in localitatile limitrofe, sau/si in imobile cu 8-10 etaje, uneori chiar mai inalte.

O solutie pentru aceast neajuns este construirea de locuinte noi pe blocurile deja existente, numita mansardare, solutie care se practica de multa vreme in Europa. O solutie aparent simpla, dar care in realitate necesita o deosebita atentie pentru finalizarea ei, asa cum am aflat in discutie cu reprezentantii firmei RC EUROCONSTRUCT MANSARDE.

In primul rand ce este o mansarda de bloc? Este vorba de o constructie care se realizeaza pe terasa unui bloc si care este compartimentata in apartamente. Mansardele construite de RC RC EUROCONSTRUCT MANSARDE au 2 nivele, apartamentele rezultate fiind duplexuri (cu scara interioara), aceasta configuratie mai speciala oferind avantajul separarii zonei de zi de cele de noapte. Mai mult, ele sunt si prevazute cu balcoane.

Alegerea imobilului pe care se va realiza masarda este cruciala pentru succesul unui asemenea proiect. Imobilelele selectate fac obiectul unor expertize draconice, iar procesul de autorizare este deosebit de minutios. RC EUROCONSTRUCT MANSARDE lucreaza cu imobile cu regim maxim de inaltime de P+4, iar inainte de inceperea lucrarilor, imobilul trece printr-un proces de renovare radical: se monteaza termoizolatie pe toata suprafata acestuia (polistiren expandat de 10 cm), se pun geamuri termopan la toate apartamentele blocului si la toate spatiile comune, usi noi la intrarea in bloc, se zugravesc spatiile comune. Astfel apartamentele noi de la mansarda vor face parte dintr-un bloc care arata ca nou.

Din punct de vedere tehnic, primul nivel adaugat peste terasa se face pe structura clasica (grinzi de beton armat+ zidarie de BCA), iar al doilea nivel se face pe structura de lemn. O ultima precizare pentru cei sceptici: activitatea de mansardare a blocurilor este reglementat prin NP64/2002, iar desfasurearea lucrarilor se face sub stricta observare a autoritatilor competente.

Ce rezulta in urma mansardarii? La finalizarea santierului (lucrarile durand cca 3-4 luni) avem o serie de apartamente cu 2 si 3 camere, toate in regim duplex si toate prevazute cu balcoane. Apartamentele se livreaza la cheie, racordate la utilitati si finisatedupa cum urmeaza :
- Gresie, faianta in bai
- Parchet de 8 mm in living si dormitoare
- Bai dotate cu obiecte sanitare
- Geamuri termopan
- Festre de mansarda Velux
- Usa metalica la intrar
- Usi de lemn la interior
- Centrala proprie Vaillant

Mansardele (ca si celelalte apartamente din imobil) au certificat energetic de clasa A, care impreuna cu centrala proprie aduc niste cheltuieli de intretinere minimale, poate cele mai mici din Bucuresti.

In acest moment RC EUROCONSTRUCT MANSARDE ofera apartamente cu 2 si 3 camere in proiectul Oferta curenta:
- Studiouri: 50 mpc / 40 mpu, 39.990 euro TVA inclus
- Apartament 2 camere: 61 mpc/ 55 mpu, 45.900 euro TVA inclus
- 3 camere: 76 mpc / 64 mpu, 54.900 euro TVA inclus

Toate aceste apartamente se preteaza la o finantare de tip Prima Casa, ratele calculate variind intre 209 si 288 de euro/luna.

18 Oct 2011 - Apartament nou în bloc vechi cu rată de 200 euro/lună

Se laudă cu cel mai mic preț pentru o locuință nouă de pe piață. O firmă vrea să facă în București ceea ce altele au făcut deja în Sibiu. Avantajul în competiția cu locuințele dezvoltatorilor este locația.

Euro Mansarde a scos capul pe piață la târgul imobiliar de la sfârșitul săptămânii trecute, când un stand mic atrăgea ochii vizitatorilor cu o bulină roșie în care cifra 209 euro era vedetă. Un broker al firmei era strategic plasat, vis-a-vis de propriul stand, la cel al unui dezvoltator mare. La prima vedere, Green View pare un nou proiect rezidențial mic, amplasat în câmp. Dar, Octav Cobzăreanu, partener în cadrul firmei, ne lămurește. Este vorba de apartamente noi ce fac parte din mansarda unor blocuri vechi, din apropierea Bulevardului Constantin Brâncoveanu.

Prețul? 39.900 de euro, cu TVA inclus pentru un studio de tip duplex ce are osurpafață utilă de 42 mp. Și apartamentele cu două și trei camere sunt construite pe două nivele, iar prețul pentru cel cu două camere (52 mp utili) este de 45.900 euro, cu TVA inclus, iar pentru cel de trei camere (75,7 mp) este de 54.900 de euro, tot cu TVA inclus. Prețuri care se încadrează la fix în programul Prima Casă, iar ratele sunt suprinse între 209 și 288 euro/lună.

“Am început recent cu acest proiect, care este mai mare, de cinci blocuri. Acum construim pe un singur bloc, iar apartamentele vor fi finalizate luna viitoare, după care ne vom apuca și de al doilea”, a declarat pentru MONEY.ro, Octav Cobzăreanu. Din cele 11 apartamente din primul bloc mansardat, doar unul a fost vândut, unor cunoștințe.

Banii pentru construcția apartamentelor de pe terasele celor două blocuri sunt deja asigurați, din surse proprii, fără credite de la bănci, iar pe măsură ce vor vinde, se vor apuca de dezvoltarea locuințelor de la cel de-al treilea bloc.

Bloc mai mic, bani mai mulți

Blocurile pe care Euro Mansarde le ia în vizor sunt doar cele cu patru etaje. De ce? Ei bine, pentru că anveloparea unui bloc de opt etaje ar costa dublu, iar suprafața terasei ar fi aceeași, iar profitul s-ar micșora. Întrebați de MONEY.ro cu ce firmă construiește, reprezentanții fimei au spus că au apelat la serviciile unui constructor din Sibiu, acolo unde majoritatea blocurilor sunt mansardate și izolate termic.

Octavian Vintilă, senior broker în cadrul firmei, spune că cel mai greu este să convingă asociațiile de proprietari, dar că, după jumătate de an, locatarii acceptă să renunțe la terasă, în cele din urmă. Au și un motiv bun: pe măsură ce fondurile statului pentru reabilitarea termică s-au micșorat, iar MDRT a introdus reabilitarea pe credit, locuitorii beneficiază de anveloparea imobilului și renovarea interiorului.

Created by coreit.ro
Copyright © 2011 - 2012 S.C. RC EUROCONSTRUCT MANSARDE S.R.L